Sufleu de cartofi dulci

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 1 Aug 2019 | 1744 vizualizari

 

Rețetă preluată de pe bucătăraș :)
https://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-cartofi-dulci-9460.html

 

INGREDIENTE

  • 340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 125 ml lapte,
  • 1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • 10 g amidon alimentar;
  • 50 ml vermouth;
  • 2 ouă, separate;
  • măsline, după preferințe
  • sare, piper, după gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul la 200° C. Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu. Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat). Bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate. Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.08.2019, 14:02

laura_n 1

05.08.2019, 14:24

Sunt grozavi daca stim sa ii gatim si sa ii condimentam. Mie imi place ce ti-a iesit!

lucy2002 1

27.08.2019, 10:39

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa peruana de cartofi dulci cu branza Feta, dovlecei si caju