Sufleu de cartofi dulci

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 9662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 125 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua, separate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.
Se incinge cuptorul la 200°C.Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.
Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

epurasha2bb 1

26.07.2010, 21:48

cred ca e minunat! arata foarte bine! 5 furculite!

susu 1

27.07.2010, 09:39

arata suuuper bine dar nu prea inteleg culoarea aia frumoasa a cartofilor parca e dovleac

silvi0ara 1

27.07.2010, 09:47

Susu,sunt catofi Americani de culoare portocalie,sunt tare buni si au un gust deosebit.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si cartofi