Sufleu de cartofi Gatto'

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 11647 vizualizari

 

Se spune ca e ca un tort,de accea se numeste si Gatto' in franceza,imi place foarte mult,si de altfel cui nu-i plac cartofii..doar cine e la dieta si nu vrea multi carbohidrati,dar este un tortulet asa de bun,se poate servi chiar ca un unic fel la masa de seara,sper sa va placa!Ahh si eu am facut jumate cu branzeturi si jumate fara doar cu lapte de soia,cred ca se vede in poza..va pup

 

INGREDIENTE

  •  10 cartofi(in jur de 1 kg)
  • sare
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte de soia sau smantana
  • oregano uscat,nucsoara
  • 3 oua
  • 150 gr parmezan ras
umplutura:
  • salam uscat,prosciutto,speck,wurstel etc
  • branzeturi,cas,provoletta,parmezan ras
  • masline taiate,castraveciori murati
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi Gatto':

Foarte simplu:

Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu.

Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina nucsoara si putin oregano uscat,adaugam si un ou crud.Lasam deoparte cateva minute pana preparam restul.

Fierbem 2 oua tari.

Pregatim salamurile,prosciutto,speck,wurstel,salamul uscat tot in felii.

Pregatim un vas termorezistent care il  ungem cu putin ulei si presaram pesmet peste tot,apoi punem jumate din compozititia de cartofi in asa fel incat sa formam un strat egal.

Asezam salamurile,maslinele,castravetii murati,ouale fierte taiate bucatele,branzeturile si acoperim cu restul din pireul de cartofi inchizand stratul egal.

Acoperim cu pesmet si punem bucatele de cas deasupra ca sa se topeasca in timpul coacerii la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru chiar 40 minute,pana vedem ca se coloreaza putin deasupra si se usuca bine compozitia.

Lasam la odihnit cateva minute si servim cu o salata sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi Gatto'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MonaMimi 1

09.04.2013, 17:41

Aurelia 07_07 1

09.04.2013, 21:19

Un deliciu

alba_zori 1

10.04.2013, 10:12

multumesc din sufletel,imi sunteti drage va pup

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei cu rosii si mozarella