Sufleu de cascaval cu ierburi

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 4408 vizualizari

 

Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.

 

INGREDIENTE

  • - 120 grame cascaval de capra;
  • - 35 grame faina integrala;
  • - 30 grame unt;
  • - 4 oua de casa;
  • - 3 frunze de salvie proaspata tocata;
  • - 100 ml lapte;
  • - 150 ml smantana 32 % grasime;
  • - doua piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita ierburi de Provence;
  • - sare de mare;
  • - piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu ierburi:

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.

3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.

4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.

5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.

6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.

7. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

03.06.2013, 09:59

Multumesc Any, danakarin, gaby

Sim0na 1

03.06.2013, 14:46

N-am incercat branzeturile din comert, dar telemea de capra am papat de la cioban, si tare buna este. Iar sambata am facut iaurt din lapte de capra.. o bunatate!
Preparatul arata super!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.06.2013, 09:31

Multumesc Simona, ce bine de tine ca ai acces la sursa sigura!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac gratinat