Sunca de casa

de ianculubita in Mezel de casa, 13 Dec 2013 | 6503 vizualizari

 

Tare mult imi placea aceasta sunca cu boia pe timpul cand trebuia sa-mi cumpar pachet la servici;au trecut anii si-mi fac singura tot ce poftesc,imi lipseste afumatoarea dar merge si asa

 

INGREDIENTE

  • sunca subtire sau gusa
  • sare grunjoasa
  • 4frunze de dafin
  • 1lingura boabe de piper
  • cateva boabe de ienibahar
  • 1capatana de usturoi
  • amestec de boia dulce si iute
  • zeama de varza sau apa daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de casa:

Intr-un vas punem sunca frecata cu multa sare, acoperim vasul si lasam 3-4 zile, timp in care intoarcem bucatile de sunca. Dupa acest timp, le punem la fiert intr-un vas cu apa sau zeama de varza in care am pus dafin, piper si ienibahar (fara sare). Lasam sa fiarba pana cand intra usor o furculita in soric. Scoatem sunca, o punem pe un gratar sa se scurga, o frecam cu usturoiul pisat foarte bine, apoi pudram cu boia. Lasam sa se usuce agatata cu sfoara groasa o zi, dupa care o impachetam si o punem la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ianculubita 1

14.12.2013, 10:28

Da Anca,am auzit si eu ca slanina prin unele parti este pulpa din spate pregatita asa cum ai spus tu

Valclaudia 1

16.12.2013, 17:46

ianculubita 1

17.12.2013, 09:14

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei