Supa crema de andive

de Veronica22 in Supe, 19 Feb 2013 | 5983 vizualizari

 

E prima data cand fac supa de andive,a iesit buna,chiar buna,pacat ca am lasat-o pe fiica-mea sa faca crutoanele ca sunt cam mari.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr andive
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de smantana
  • crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de andive:

Curatam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa.
Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte.
 Intr-un vas punem putin ulei,calim ceapa, adaugam usturoiul si andivele.

Le lasam cateva min sa se caleasca iar apoi adaugam si cartofii taiati cuburi,ca sa fiarba mai usor.
Acoperim cu apa(cam 2 l) si lasam sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat.

Scurgem o mare parte din zeama si o pastram. Pasam legumele cu blenderul.Adaugam apoi restul de zeama peste pasta de legume. Potrivim de sare si piper.Dam din nou un clocot supei noastre,adaugam smantana si dam deoaparte.
Separat pregatim crutoane din paine taiata cubulete si prajita in putin unt.

Servim supa cu crutoane si am pus si cateva varfuri crude din andive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de andive" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi