Supa-crema de broccoli

de Oana in Supe, 1 Apr 2009 | 7170 vizualizari

 

Un deliciu plin de vitamine, excelent pentru pranzul copiilor, in special! Supa se poate manca cu paine prajita sau crutoane si este gata foarte repede, o ora cu totul.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • un cartof mare
  • o felie de telina
  • un ardei gras rosu
  • un dovlecel
  • un buchet de broccoli proaspat, cam 250 g
  • 2 linguri cu smantana
  • o mana de fidea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de broccoli:

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.

Se strecoara legumele si se pun la blender cu putina zeama, pana obtinem o crema fina. Daca piureul de legume este prea gros, se subtiaza cu apa in care au fiert legumele, obtinand o supa la consistenta dorita. Eu am adaugat 2 cani de supa la crema rezultata.

Se aduce supa in punctul de fierbere si se adauga fideaua, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc 5 minute, la foc micut. Smantana se subtiaza cu cateva linguri din zeama in care au fiert legumele, apoi se adauga in supa si se amesteca cu un tel in forma de para.

Si gata, pofta buna!

PS: Sa nu aruncati zeama de la legume, o puteti folosi la sosuri sau fripturi, este plina de vitamine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Flori 1

24.03.2009, 12:38

Ieri am facut aceeasi combinatie de legume+galbenus de ou. A mancat tot din castronel!

Oana 1

24.03.2009, 22:02

Flori, asa i-am dat si eu cu un galbenus de ou in castronel si am pus si miez de paine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste