Supă cremă de broccoli

de Rita Ilies in Supe, 30 Mar 2015 | 4918 vizualizari

 

O supă caldă prinde bine în sezonul rece, iar dacă-i și plină de vitamine, e tot ceea ce avem nevoie pentru a ne menține energia la cote maxime peste zi.

Pentru azi am ales broccoli. Mineralele pe care le conține sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Potasiul sprijină funcțiile nervoase, fierul transportă oxigenul către țesuturi și are acțiune antioxidantă. Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul nostru, el fiind indispensabil pentru o bună contracție musculară, pentru secreția hormonală și funcționarea vaselor sangvine.

Vitaminele care intră în componența folaților sunt necesare în producerea de celule noi. Dintre acestea face parte și acidul folic esențial în producerea, repararea și funcția ADN-ului. Vitamina K este cea care intervine în procesul de coagulare a sângelui și este esențială în dezvoltarea corectă a ficatului. Nici vitamina E nu lipsește din această legumă specială.

Așadar, chiar dacă unii dintre voi nu sunt adepții supelor cremă, vă îndemn să consumați broccoli sub orice formă. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g broccoli
  • rădăcină de praz ( 10-15 cm )
  • o rădăcină mică de păstârnac
  • un morcov mic
  • o felie de țelină
  • un cartof potrivit
  • un cub de unt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • o linguriță cu pudră de nucșoară
  • piper roșu
  • sare după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de broccoli:

Fierbeți o supa de legume din pastarnac, morcov, țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de sare, altfel legumele vor avea un gust fad ).

Scoateți legumele fierte intr-un castron incapator. In supa de legume opariți prazul și buchețelele de broccoli spalate in prealabil.

Mixați legumele fierte cu untul și jumatate din cantitatea de smantana, cu ajutorul blenderului de mana. Adaugați treptat prazul și broccoli și restul de smantana. Mixați pana cand veți obține o crema densa.

Treptat adaugați din supa de legume pana cand veți ajunge la consistența dorita. Potriviți supa de sare și piper și serviți-o cu crutoane.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Vă recomand ca atunci când pregătiți supe limpezi să păstrați din zeamă măcar 500 ml într-o sticlă de plastic la congelator. Vă va prinde bine când veți prepara supe cremă. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si dovlecei