Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon

de rivka in Supe, 10 Aug 2010 | 5078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosii micuti
  • 1 morcov
  • 1 lingurita plina varf tarhon
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • 1 conserva 400 grame  rosii
  •  pentru servire smantana
  •  4 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon:

Se curata cartofii si se taie cubulete mici.Morcovul se rade pe razatoarea mica. Se toaca ceapa la fel si ardeii si se pun putin la calit impreuna cu morcovul in 4 linguri ulei de masline pana cand incep sa lase miros.Se adauga cartofii, rosiile din conserva, lingurita de tarhon si cea de pasta de ardei iuti , apa si se lasa la fiert la foc mic sub capac pana sunt fierte legumele cca 20 minute.

Se da jos supa de pe foc si se strecoara intr-o alta oala cu ajutorul unei strecuratori. legumele si cartofii ramasi dupa strecurat se piseaza bine cu un batator sau se dau la blender.Se adauga inapoi in supa si se mai aseaza oala pe foc amestecandu-se din cand in cand.Se lasa sa dea cateva clocote si cand a inceput sa se ingroase se opreste focul. se serveste fierbinte eventual cu smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

11.08.2010, 12:13

nu am incercat ,dar suna tare bineiaf farfuriile tale sant super5f

rivka 1

11.08.2010, 12:27

multumesc nadina , ma bucur ca iti plac farfuriile.

Cris2711 1

12.03.2011, 11:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci de padure cu migdale