Supa crema de ciuperci

de Oana in Supe, 7 Mai 2014 | 6199 vizualizari

 

Dupa cum v-am promis, am început să testam electrocasnicele de la Electrolux, iar azi a venit rândul blenderului vertical, care și-a facut tare bine treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviți
  • 8 ciuperci champignon
  • o ceapă măricică
  • 30 g unt
  • sare de mare
  • piper
  • o lingură mare cu smântână
  • parmezan proaspăt ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

Mai întâi am pus la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe, cu 800 ml apă. Am acoperit oala cu capac și am lăsat să fiarbă la foc mediu vreo 10 minute.

Între timp, ceapa curățată și tăiată cubulețe am înăbușit-o în untul topit până s-a înmuiat puțin, apoi am adăugat ciupercile curățate și feliate. Am amestecat din când în când până s-au înmuiat și ciupercile, apoi am oprit focul. 

Am scurs cartofii și am oprit zeama. Am pus în vasul blenderului cartofii, ceapa și ciupercile și puțina zeama și am mixat până s-a făcut o cremă fină. Eu am adaugat toată zeama de la cartofi. 

Am răsturnat supa înapoi în oală și am pus pe foc mic-micuț, împreună cu smântâna, sare și piper proaspăt rase din râșniță, amestecând continuu. 

Am oprit focul și am servit supa cu parmezan ras deasupra și câteva felii de migdale prajite puțin, dar fără ulei.

Am presărat și câteva frunzulițe verzi de cimbru proaspăt, din ghiveci :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii.