Supa crema de dovleac

de Toamna07 in Supe, 25 Sep 2012 | 5812 vizualizari

 

O supa crema frantuzeasca.
Dovleacul- elixirul vietii va va da putere !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 600 g dovleac,fara coaja sau seminte
  • 250 g cartofi
  • 200 ml smanatana
  • 1 litru de apa
  • 1 ceapa
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Taiati dovleacul,cartofii si ceapa in bucati,adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor),sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.

Amestecati totul, cu ajutorul unui blender,cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.

Turnati in boluri,punand in fiecare si o cantitate de smantana.Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor,de cateva ori,cu coada unei linguri.

Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.

Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos,delicios,deosebit...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu mar