Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 17 Mar 2019 | 3479 vizualizari

 

Va propun o supa marocana, ideala cand este frig si in perioada de post caci foarte consistenta.
Fasolea fava (foul sau faba) este foarte populara in zona bazinului Mediteranei, in special in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Bobul este mare, aplatizat. Are un gust distinct, usor aromat, este foarte bogata in fibre, comparativ cu alte soiuri de fasole.
Se gateste ca orice alt soi de fasole, cu mentiunea ca trebuie tinuta la hidratat mai mult decat fasolea obisnuita, ideal minimum 12 ore. In cazul preparatelor de tip „caserola” sau in salate se consuma cu tot cu coaja; in cazul in care destinatia finala este humus, se decojeste dupa procesul de hidratare.
In zona araba, fava face parte din falafel, humus, diverse salate, sau preparate cu sos, de tip iahnie.(vezi aici)
A mea era uscata si decojita adusa din vacantele mele siciliene.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 250 g de fasole fava uscata decojita
  • 2 linguri bulion concentrat de
  • rosii
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimen pudra
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 l de apa
  • piment uscat, chimen, ulei de masline pentru servit
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc):

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte.

Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece.

Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat.

Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu.

Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa.

Lasati sa se raceasca un pic si mixati. Veti obtine un piure usor lichid.

Puneti din nou pe foc, adaugati chimenul, ghimbirul, bulionul, parpika, sarea, pimentul uscat tocat marunt (atentie- puneti dupa gust) , uleiul de masline si fierbeti impreuna 5 minute.

Verificati gustul, adaugati sare daca trebuie.

Serviti-o bine calda!

TIPS-URI

1

Am obiceiul sa pun un pic de bicarbonat cand fierb fasolea sau varza, digestia este mai usoara dupa si fierberea este mai rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulie si cartofi