Supa crema de linte in oala Zepter

de camelia75 in Supe, 24 Iun 2013 | 5886 vizualizari

 

Luna trecuta, site-ul meu de suflet Bucataras ne-a provocat la un concurs sponsorizat de Zepter ,iar in urma jurizarii am avut surpriza sa ma numar printre norocoasele care vor testa vasul Zepter in perioada 17 iunie – 4 august.
Vineri la ora 17.00,putin timida am ajuns la sediul Zepter.Acolo,am avut placerea sa o cunosc pe doamna Gina (Chef Zepter), care ne-a aratat cum sa gatim corect trei feluri de supe/ciorbe in oala Zepter.

-Supa crema de linte(pe care am ales sa o prepar si eu azi)
-Ciorba radauteana
-Ciorba de fasole boabe

Cu vasele Zepter gatirea se poate face fara apa,frigerea fara ulei sau grasime si astfel nu pierdeti substantele nutritive naturale.
Eu gatesc foarte des linte si va asigur ca gustul supei gatite in oala Zepter a fost mult mai bun,iar culoarea si textura legumelor s-au pastrat foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte rosie
  • 900 ml apa
  • 1/2 ardei gras(de preferat rosu daca aveti)
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
  • frunze de menta
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte in oala Zepter:

1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape.

2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia)

3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute.

4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu capacul,la foc mediu.

5.Cand acul indicator dupa capac,ajunge in zona verde la final, OPRITI focul.

6.Lasati oala acoperita pana cand acul indicator coboara pana la finalul zonei galbene,pentru a se termina gatirea.

7.Cu ajutorul unui mixer vertical,mixati lintea si legumele,adaugati uleiul,zeama de lamaie,cateva frunzulite de menta,sare si piper dupa gust.

Se poate servi calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte in oala Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi