Supa crema de porumb

de boscodina in Supe, 29 Iul 2009 | 9012 vizualizari

 

O supa altfel, poate fi delicioasa sau sa te faca sa incerci altceva, depinde de gust, mie mi-a placut la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1conserva porumb( 300 grame)
  • 30g unt
  • 2 cani lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • sare, piper alb macinat, nucsoara dupa gust(eu am pus piper negru si destula nucsoara si a schimbat culoarea supei )
  • 50g dovleac
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de porumb:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat prin razatoare mare sis e lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute mestecand din cand in cand ca au tendinta de a se prinde de fundul cratitei.
Se opresc cateva linguri de legume din supa , iar restul se pune in blender si se face pasta.

Daca mai e nevoie se subtiaza cu putin lapte. Se adauga legumele oprite , se condimenteaza si se mai lasa la fiert cam 5 minute.
Si...gata supa! Tocmai buna de mancat :) Pofta buna!

TIPS-URI

1

dupa ce se ia de pe foc se pune deasupra o bucatica de unt, ca sa nu faca crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

30.07.2009, 17:33

bosco, ai facut supa sau nu? In reteta spui : "eu am pus piper negru si destula nucsoara"

boscodina 1

30.07.2009, 23:32

am si mancat-o nu doar ma facut--o. explicam oarecum de ce nu e galbena pui,cum ar trebui sa fie o supa de porumb, pentru ca geniul din mine a pus nucsoara ..cam multa...si piper negru ca cel alb s-a finit.

boscodina 1

30.07.2009, 23:35

m-am prins...si ma tin bine comentariul de deasupra postarii dumneavostra se referea la supa de broccoli cu branza cu mucegai . pe aia nu am facut-o si nici nu ii stru reteta, am cautat-o pe site, nu am gasit-o asa ca bucataras imi e dator vandut. mi-a facut pofta( am luat si branza, pentru o salata e adevarat ) si ma lasa asa pe uscat sa ma dezhidratez in voie.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de morcovi si dovleac cu marar