Supa crema de rosii

de Patricia Iordache in Supe, 2 Iun 2013 | 13509 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de pe site-ul lui Radu Popovici. Minunata! Am adus cateva completari retetei asa ca va voi arata in continuare, cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • 8 linguri cu ulei de masline extra virgin;
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 750 gr. pasta de rosii;
  • 400 ml. supa de legume (400 ml. apa cu un cubulet tip Knorr);
  • 3 linguri cu bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lingurite de zahar;
  • 3 felii de paine;
  • 3 felii mari de cascaval;
  • 1 lingura cu busuioc uscat (ca proaspat n-am avut)
  • pentru decor si gust:
  • o omleta facuta din 2 oua si un praf de sare;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Cum preparam supa crema de rosii:

Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul.

Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde.

Adaugam rosiile pasate, punem foile de dafin si lasam sa fiarba 5 minute.

Punem supa de legume si lasam sa fiarba inca 10 minute. Adaugam busuiocul si amestecam. Oprim focul.

Cele 3 felii de paine le rumenim putin in cuptor sau pe un gratar incins. Frecam feliile de paine cu un catel de usturoi. Punem deasupra cate o felie de cascaval, presaram busuioc uscat si le lasam pentru 10 minute, la 200 grade pe randul cel mai de sus al cuptorului.

Cum preparam "decorul":

Amestecam 2 oua cu putina sare si le punem intr-o tigaie antiaderenta. Le lasam sa se inchege fara sa se rumeneasca prea tare. Taiem fasii subtiri din omleta obtinuta si apoi cubulete mici.

Presaram peste supa, in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se serveste rece sau calda. Mie imi place sa fie calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
MOLOKHIA