Supa crema de rosii cu galuste de gris

de adasev12 in Supe, 29 Mar 2013 | 5030 vizualizari

 

f usoara si in acest fel am reusit sa-l fac pe Alex sa pape toate legumele din supa....

 

INGREDIENTE

  • 2 l supa de carne , merge si apa
  • 3 morcovi
  • un radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • jumatate radacina de telina
  • 1 mana de orez
  • 1 cutie de rosii in conserva, de 400 g
  • patrunjel verde
  • sare, piper, 2 frunze de dafin
  • o lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
  • gris cat e necesar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu galuste de gris:

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile, busuiocul si patrunjelul si mai lasam 10 minute, adaugam apoi o mana de orez si lasam pana fierbe. Punem piper dupa gust si mai dam un clocot, apoi luam de pe foc si lasam nitel la racit. Bagam apoi blenderul in cratita si blenduim totul pana se face crema.

Separat intr-o cratita incapatoare punem jumatate cu apa la fiert. Separam oul si batem albusul spuma tare cu un praf de sare, adaugam 2 lg de gris, apoi galbenusul si completam cu gris cat e necesar, pana obtinem o compozitie cremoasa, dar nu f tare, ca nu se mai fierb galustele. Cand apa da in clocot lasam focul mic si cu lg luam din compozitie si facem galuste. Le dam drumul usor in apa, fara sa le mai atingem, lasam sa fiarba la foc mic, pana cresc  frumos si se patrund. Eu am ales acest mod de a fierbe galustele si-mi place, fiindca nu se sfarama prin supa si aceasta ramane clara, adaug galustele la supa dupa ce acestea sunt fierte.

La servit, punem intai supa in farfurie, apoi adaugam galustele si presaram deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa