Supa crema de usturoi

de Merisor in Supe, 16 Ian 2019 | 7818 vizualizari

 

Am știut din start că o să ador această supă cremă de usturoi, pentru că îmi place mult usturoiul.
O aveam în plan de foarte mult timp, de când am văzut-o pe blogului lui Adi Hădean, dar abia acum i-a venit rândul și sigur o voi repeta mai ales pe perioada sezonului rece, că este medicament curat.
Am servit această delicioasă supă cremă de usturoi cu pâinici din ovăz cu brânză, dar și cu pâinici organice din ovăz integral cu semințe chia.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 căpățâni de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper alb măcinat
  • cimbrișor uscat
  • câteva roșii deshidratate, pentru servit
  • 1 lingură ulei, de la roșiile deshidratate
  • 1 l apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de usturoi:

Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.

Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.

De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari.

Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim cimbrișorul.

Când toate ingredientele sunt pregătite, le punem într-un vas, pe foc și adăugăm apă cât să fie bine acoperite.

Nu punem apă prea multă, pentru a nu diminua gustul legumelor și pentru a nu fi nevoiți să aruncăm din ea după fierbere.

Adăugăm și sare și lăsăm legumele să fiarbă până se pătrund bine, să le putem pasa ca pentru piure.

Trecem usturoiul prin presă și îl adăugăm peste legume.

Adăugăm și cimbrișorul, piperul și uleiul și mai lăsăm legumele să fiarbă 6-7 minute.

Trecem, apoi, totul prin blender, obținând o supă cremă fină, pe care o mai asezonăm, dacă mai este cazul, cu sare și cimbrișor.

Opțional, se poate adăuga și smântână. Eu am preferat-o fără, pentru că mi-a plăcut mult gustul obținut.

Am servit-o cu roșii deshidratate, tăiate în cuburi mici și pâinicile de care am amintit mai sus M-am inspirat pentru această supă cremă de usturoi cu turtițe din ovăz de la Adi Hădean, căruia îi mulțumesc pe această cale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa turceasca de ciuperci - Mantar Corbasi