Supa cu legume verzi, linte si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 29 Ian 2018 | 3349 vizualizari

 

Am incercat sa  prepar o supa in care sa se imbine armonios elementele mai consistente cu cele mai light. Se pare ca mi-a iesit cu succes!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 tulpina praz
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 l zeama limpede de pui
  • 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
  • 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
  • 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
  • 1pahar iaurt grecesc
  • zeama lamie -optional
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume verzi, linte si iaurt:

  1. Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
  2. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
  3. Carnaciorii se taie rondele.
  4. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
  5. Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
  6. Adaugati la fiert morcovul.
  7. Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
  8. Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
  9. Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati verdeata pe deasupra.
  11. Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
  12. Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
  13. Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.

                          Pofta buna !!!    

TIPS-URI

1

Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.

2

Iaurtul grecesc are de regula 10 % grasime si inlocuieste cu succes smantana. In plus nu se fac cocoloase ca la o smantana de proasta calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

04.02.2018, 01:30

Mihaela , avem nevoie de putina veselie in farfurie inaceste zile mai intunecate

oanapl 1

05.02.2018, 22:02

Aș servi și eu o porție că e tare apetisantă!

mihaelar63 1

27.03.2018, 00:31

Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post