Supa cu varza de Bruxelles

de Anamaria Cook in Supe, 11 Feb 2014 | 4593 vizualizari

 

Stiu ce veti spune...yuuk varza de bruxelles, este amara... dar cred ca putini stiu ca aceasta micuta legume are multe beneficii asupra organismului nostru. S-a descoperit ca sulforafanul ajuta la detoxifierea organismului si ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea substantelor cancerigene mult mai repede.

 

INGREDIENTE

  • cam 20 verze de bruxelles
  • o conserva rosii in bulion sau 4-5 rosii potrivite
  • 2-3 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles:

Curatati verzele de frunzele exterioare si crestati cotoarele apoi fierbeti-le intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Stiu ca este multa sare dar aceasta ajula la eliminarea gustului amar al verzei. Opariti-le circa 3 minute, aveti grija insa sa nu le fierbeti mai mult. Scurgeti-le intr-o sita si dati-le sub un jet de apa rece.

Intr-un vas termorezistent adaugati ceapa taiata pe jumatate, cateii de usturoi, ardeiul gras (puneti ardeiul gras intreg, eu am avut doar congelat, taiat fasii) si frunza de dafin. Stropiti cu uleiul de masline, potriviti de sare si piper si puneti in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Apoi adaugati varza de bruxelles si dati la cuptor pentru inca 5 minute.

Caliti rosiile cu un catel de usturoi crud in putin ulei de masline, cam 2-3 minute, apoi adaugati varza de taiata pe jumatate. Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Serviti calda.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza imbunatatita