Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2019 | 3564 vizualizari

 

 Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles -congelata
  • soric de porc cat doua palme -de la jambon
  • 1 ureche proaspata de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri grau decorticat prefiert
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • otet de mere -optional
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • praz sau ceapa verde pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .
  3. Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime .
  4. Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina .
  5. Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche .
  6. Sarati , adugati boia rosie de ardei si amestecati .
  7. Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] .
  8. Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt .
  9. Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .
  10. Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece .
  11. Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati .
  12. Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare , piper sau otet de mere.
  13. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti .

              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Urechea de porc se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .

2

Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .

3

Daca nu aveam rosia care trebuia consumata , dadeam aciditate supei cu putin suc de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen cu crutoane