Supa de andive,cartofi și hering

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 26 Mar 2016 | 3254 vizualizari

 

Va propun o supa de andive, morcovi și cartofi "parfumata" de hering afumat.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.  Gustul unic al andivelor le face sa fie o alternativa eleganta pentru orice aperitiv. Frunzele de andive pot fi baza pentru diverse toppinguri: de la somon la caviar si branzeturi fine. Odata ce o gatesti si o prepari termic andiva isi pierde si din amreala caracteristica si devine un ingredient placut in supe, tocanite sau preparate la cuptor.
Salatele sunt, insa, cea mai simpla varianta in care poti pune in evidenta frunzele crocante de andiva. O poti combina cu rucola, salata verde, creson sau radicchio, ii poti adauga nuci sau alti samburi uleiuosi, ii poti pune alaturi fructe sau alte legume.
Despre andiva se spune ca are nenumarate beneficii pentru sanatate: de la stimularea apetitului pana la tratarea acneei si prevenirea anumitor tipuri de cancer. In Belgia, andivele sunt numite aurul alb si sunt considerate energizante. Iar marele lor beneficiu pentru cei care tin dieta este ca o frunza are doar o calorie. (sursa: foodstory)
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/supa-de-andivecartofi-si-hering.html

 

INGREDIENTE

  • 2 andive mari
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 fileuri de hering afumat
  • 1 litru de supa de pui (sau 1 l de apa+ 1 cub Knorr de pui)
  • 20 cl smântână
  • 2 cepe eșalotă
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de andive,cartofi și hering:

Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi. 

Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute.

Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți.

Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna inca 10-15 minute.  Se mixeaza preparatul (puteți păstra cateva cuburi de morcov și cartof pentru decorarul final). 

Se curata si se toaca marunt cepele eșalotă. 

Se încălzește uleiul într-o cratiță mică și se prăjește ceapa. Cans este bine colorata o scoatem pe un prosop de hârtie.

Reincalziti supa la foc mic. Adaugam smantana si amestecam. 

Se taie fileul de hering în cuburi mici. 

Se dreseaza supa de andive in farfurie, plasați heringul in centru si decorati cu cuburile de cartof si morcov rezervate si cu eșalota prajita.

Un pic de piper proaspat macinat, un pic de boia de ardei si se serveste imediat.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de andive,cartofi și hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 17:22

super combinatie

Rahela Velicu 1

28.03.2016, 11:23

Geanina87 1

28.03.2016, 12:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste cu dovlecel