Supa de chimen

de Panacris in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2017 | 5228 vizualizari

 

A doua reţetă pentru  provocarea "Weekend cu spor", iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/
Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.
A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie ;) mereu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen ;)  Și chiar funcționa ;) după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice ;) Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei ;)
”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
 Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acum, dupa sarbatori cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.”

 

INGREDIENTE

  • 3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată păstârnac 
  • cca. 50 g telină 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • ½ legătură pătrunjel verde 
  • 1 lingură semințe de chimen 
  • 1 lingura ulei de nucă  (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas.

Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de nucă, cu semințele de chimen și se lasă la călit cca. 3 minute, apoi se adaugă peste zeama de legume, cu atenție, se poate ca zeama să se umfle de la uleiul încins ;) . Supa se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, până ce clocotește de câteva ori.

Supa se servește fierbinte cu crutoane.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice altfel de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

01.03.2017, 09:47

n-am mancat niciodata! Am s-o fac si eu

Catalina L 1

02.03.2017, 21:25

original

Valclaudia 1

05.03.2017, 07:05

arata tare bine, as servi si eu o portie!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi