Supa de ciuperci

de Ksenya in Supe, 28 Mar 2020 | 3255 vizualizari

 

Daca doriti o supa rapida si consistenta, incercati reteta de mai jos.
Din categoria ce ai prin frigider sau congelator.
Ciuperci puteti pune de care aveti.

 

INGREDIENTE

  • 2 ciuperci champignon medii, eu am avut la congelator
  • 2-3 pleurotus medii tot de acolo
  • 1/2 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 praz
  • o tija apio
  • branza topita optional pentru cei care tin post
  • 3 linguri ulei
  • 2 cartofi
  • 1 foaie dafin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ciuperci:

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii.

Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam.

Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut.

Adaugam ciupercile decongelate si taiate grosier lasam inca cateva minute, apoi si cartofii curatati, taiati dupa cum va place si prazul taiat rondele fara frunze (frunzele le adaugam la sfarsit). Amestecam si turnam 2 litri supa de legume fierbinte sau apa.

Lasam totul la fiert 20  minute la foc mic.

Adaugam branza topita, amestecam pana se dizolva complet. Lasam 2 minute.

Adaugam la sfarsit frunzele de praz.

Se serveste cu patrunjel tocat si ardei iute!

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

In timpul postului nu adaugati branza topita.

2

Pentru o savoare mai pronuntata, branza topita de preferat sa fie cu gust de ciuperci.

3

Fierbeti supa la foc mic.

4

Lasati legumele al dente, asfel au alt gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci cu gorgonzola