Supa de conopida cu cartofi si afumatura

de mihaelar63 in Supe, 23 Iul 2013 | 5444 vizualizari

 

Mama unui prieten, unguroaica si bucatareasa cu experienta mi-a spus ca bunica ei fierbea conopida separat si apoi o adauga la supa. Am pus si eu in aplicare acest sfat si nu mi-a displacut. Am mai imbunatatit ardeleneste supa cu un os cu afumatura de casa pe care mi-o prepara tot draga de Beji-mama !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu afumatura de casa
  • 1 conopida mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir de cimbru
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu cartofi si afumatura:

Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati .

Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge.

Legumele se curata si se spala .

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei .

Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute taiat rondele si rosiile tocate.

Peste puneti apa in care a fiert afumatura si carnea maruntita + cartofii cuburi  + cimbru  .

Fierbeti 15 minute  pana cand morcovul este patruns .

Serviti supa adaugand in farfurie  buchete de conopida  si  ceapa verde .

Daca doriti se  poate servi si cu smantana sau acrita cu lamaie .

TIPS-URI

1

Cea mai gustoasa conopida este cea de culoare alba-usor galbui , este ,, coapta '' si mai buna decat cea cu culoarea alba - usor verzuie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu cartofi si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

23.07.2013, 10:07

buna

laura_n 1

23.07.2013, 10:19

mama, ce-i acolo, venim si noi la masa )

diaconta 1

23.07.2013, 14:30

Ce ciorbita buna ai facut Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida si praz