Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 4 Dec 2011 | 4192 vizualizari

 

Pentru ca am achizitionat de curand masina de facut taietei, este o placere sa-i fac! Ies minunati, buni si frumosi foc!

 

INGREDIENTE

  • pentru taietei:
  • un ou
  • 100 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • pentru supa:
  • maruntaie de curcan de curte
  • morcov
  • telina
  • albitura
  • ardei gras
  • ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se fierbe mai intai carnea de curcan, prima apa se arunca si apoi se fierbe pana se inmoaie. Legumele se curata, se spala, se taie dupa plac si se pun in oala cu supa. Pana fierb legumele preparam taieteii. Oul se bate bine cu sare si se adauga faina, amestecand cu mana pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se presara cata putina faina din cand in cand. Se monteaza masina de taietei pe masa. Aluatul se imparte in doua, sa-l manevram mai usor. Se seteaza mai intai rola pentru foaia de aluat. De la 1-gros la 9-subtire. Eu las mai intai pe la 4. Aluatul il presez prin rola de 2-3 ori, pana se obtine o foaie dreapta. Apoi setez la 8-9 si va iesi o foaie subtire si frumoasa. Foaia se face foarte lunga, asa ca o tai in 2-3 bucati. Apoi se introduce foaia in rola de taietei, eu am facut din cei subtiri. Se presara putina faina peste ei, sa nu se lipeasca. Se adauga apoi taieteii in supa si se fierb 5 minute. La final se presara patrunjel verde.

TIPS-URI

1

In lipsa masinii de taietei, aluatul se intinde bine cu sucitorul intr-o foaie subtire, se presara cu faina si se ruleaza. Apoi se taie sulul de aluat cu un cutit ascutit, subtire de tot, ca si cum tai un morcov rondele subtiri :) Se presara faina peste taietei si se rasfira cu mana.

2

Taieteii se pot lasa la uscat pe o coala de hartie sau se pot pune proaspeti in supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:13

bun

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:56

Ce poate fi mai bun pe vremea asta

mena29 1

06.12.2011, 12:11

Supa cu taitei este super buna iar cand mai e facuta si cu taitei de casa...ne punem repede la masa si

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa Miso