Supa de curcan cu taietei de casa

de Oana in Supe, 3 Mai 2009 | 13225 vizualizari

 

Supa iese excelenta cu o pasare de tara, gaina, curcan, gasca. Eu am avut un curcan de tara si supica a iesit extraordinar de buna. Neaparat trebuie cu taietei de casa! Mai intai faceti taietii. Nu e greu!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan (aripi, spate, pipota)
  • 2 morcovi taiati rondele
  • o ceapa mai mare cubulete
  • un ardei gras cubulete
  • o jumatate de telina cubulete
  • 2 cartofi taiati cuburi mai maricele
  • patrunjel verde
        Taietei de casa:
  • un ou
  • sare
  • faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.

 Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita. Cu un cutit ascutit si dat putin prin faina se taie taietii destul de subtirei, cam 0,5 cm pentru ca ei se vor umfla la fiert. Apoi se “aerisesc” putin cu degetele si se lasa sa se odihneasca putin printre faina, sa nu se lipeasca.

Bun. Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele, fiecare ce prefera. Eu am pus 2 morcovi taiati rondele, o ceapa mai mare cubulete, un ardei gras cubulete, o jumatate de telina cubulete si 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele. Cand legumele au fiert se pune sare si apoi se adauga o mana-doua de taietei si se lasa la fiert pana se ridica toti la suprafata. Dupa ce se stinge focul se pune patrunjel verde din belsug.

Taieteii ramasi se pot pune la uscat pe un servet de bucatarie si tinuti la loc racoros si folositi la alta ciorba sau supa.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel cu smantana