Supa de curcan cu taietei de casa

de Sylvia in Supe, 5 Apr 2010 | 6096 vizualizari

 

Gatesc adesea supa de pui sau de curcan fiind prefrata baietilor mei, de data asta am facut si taietei de casa sfatuita de bunica mea la telefon .

 

INGREDIENTE

  • Am pus pentru supa un bol mare cu legume :
  • cativa morcovi,
  • 3 cepe,
  • un fir de telina,
  • radacina de telina,
  • o jumatate de ardei,
  • puteti pune ce legume aveti prin casa pastranac, parunjel…cu cat mai multe cu atat mai bine 
  • o pulpa mare intreaga de curcan ( la o cantitate de 4-5 l cum fac eu trebuie sa fie adaptata atat cantitatea de carne cat si de legume pentru a obtine o supa gustoasa. )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

 Am pus carnea cu legumele la fiert  impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune bunica mea si are dreptate.  Eu am folosit vreo 400 grame de faina alba pentru paine si  3 oua. Incepem prin a face o gramada de faina direct pe masa si presaram putina sare si punem un ou in mijlocul gramezii.  Pe masura ce vom omogeniza mai completam cu cate un ou.

    Se framanata cu grija aluatul avand la indemana un vas cu apa calduta in care sa ne punem mana din cand in cand petru a modela mai usor aluatul. Este gata operatiunea atunci cand obtinem o bula de aluat uniforma si ferma.  Se intinde o foaie subtire si  rotunda, intorcand foaie din cand in cand si presarand faina daca trebuie,in mod normal aluatul nu este deloc lipicios. Se lasa foaia la uscat timp de  45minute – o  ora depinde mult de umiditate si temperatura.

  Se taie taieteii fin de tot impaturind  foaie in mai multe straturi, lasand fasia de baza de o dimensiune de 2-3 cm. Este o operatiune putin migaloasa eu am concluzionat ca probabil o sa imi iau o masina de facut taietei  Ii lasam la uscat putin dupa care ii fierbem in apa cu sare, jumatate cantitatea am pus-o la pastrare intr-o punga de hartie.

  Se stoarce supa pastrandu-se morcovii taiati rondele si  se pun in ea atunci cand clocoteste din nou taietii . Punem peste ierburi aromate taiate fin de tot, patrunjel sau telina in functie de preferinta si lasam inca 5 minute acoperit vasul. Se serveste fierbinte si este delicioasa….pana la urma a meritat efortul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ela 1

06.04.2010, 00:41

ce bine arataam cumparat si eu carne de curcan si am in plan o supa si ceva la cuptor

bita 1

06.04.2010, 00:54

Foarte buna e BS [: 19] [bs: 11]

Sylvia 1

06.04.2010, 10:42

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste