Supa de dovleac (bostan)

de Dya Daniela Andrei in Supe, 21 Sep 2014 | 7456 vizualizari

 

Si aici se incheie seria Deliciilor de toamna, din luna septembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovleac (bostan)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate
  • o legatura de ceapa verde
  • un pastarnac
  • ardei capia rosu
  • ardei gras galben/portocaliu
  • 1 litru supa de pui
  • sare dupa gust
  • un cub de unt
  • optional: o mana de fidea
  • verdeturi: patrunjel/leustean/busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac (bostan):

Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY.

Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand: dovlecelul, ceapa, ardeii capia si cel gras, pastarnacul si morcovul.

Le calim impreuna pentru 5 minute, dupa care adugam supa de pui.

Potrivim de gust cu sare.

Setam din MENU programul BOIL, inchidem capacul cooker-ului si lasam legumele sa fiarba pana ce incepe numerotarea minutelor. Deschidem apoi capacul si continuam fierberea inca 5-10 minute aproximativ (chiar daca programul nu a terminat timpul necesar fierberii, in caz contrar legumele se vor faramita).

Adaugam fideaua si presaram verdeturile tocate marunt.

Trecem apoi cooker-ul pe functia de pastrare a supei la o temperatura optima. Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si o crenguta de cimbru uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac (bostan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

04.10.2014, 22:04

Wowwwwwwwwww! Exceptionala!!! Arata minunat!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:44

Esti o draguta Ruxy Muultumesc!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:44

Va pup cu drag fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac