Supa de dovleac si mere

de Kadia80 in Supe, 24 Noi 2011 | 4301 vizualizari

 

este o supa de toamna cu un gust dulce-acrisor si cu o aroma foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 300g dovleac
  • 100g mere
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 cub de supa de vita
  • sare, piper
  • smantana, cimbru pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac si mere:

Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot.

Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub de supa de vita, sare, piper si un pahar mic de apa. Se amesteca treptat pasta de dovleac-mere si se mai lasa la fiert cam 5-10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

se poate servi cu o lingura de smantana, decorata cu cateva frunzulite de cimbru

2

daca se doreste o supa mai subtire apa de la dovleac poate fi pastrata si adaugata peste legumele calite

3

daca se doreste o supa crema, se pot amesteca legumele prajite cu dovleacul si merele in blender

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

26.11.2011, 14:58

Bine ai venit in randul bucatarasilor !
Supica e minunata imi place

Cris2711 1

26.11.2011, 15:00

bun venit

Kadia80 1

26.11.2011, 18:35

multumesc! Imi place tare mult aici

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)