Supa de dovlecei cu paste

de Ksenya in Supe, 8 Iul 2016 | 5418 vizualizari

 

o alta reteta de supa usoara de vara. Se poate servi si de post.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovlecei curatati de samburi daca e cazul si taiat cubulete
  • 1 morcov taiat semiluna
  • 3-4 rosii curatate de pelite si tocate
  • o ceapa tocata marunt
  • un fir praz (partea alba) taiat rondele
  • 6-8 fire ceapa verde tocata
  • o mana zdravana de paste in forma de (scoici mai mici,stelute..etc) eu am avut in forma de rapane (fara ou in timpul postului)
  • 3 linguri ulei
  • 2 cartofi curatati si taiati cubulete
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva fire chives sau verdeata de care va place
  • sare piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovlecei cu paste:

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Urmeaza dovlecelul si rosiile. Am lasat 10 minute  la foc mic, apoi am adaugat pastele si le-am lasat la fiert  conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am lasat 6 min. Adaugam foia de dafin, 2 minute potrivim de sare si piper, oprim flacara. Acoperim si lasam sa racoreasca. Scoatem foaia de dafin.

Se serveste atat fierbinte cat si rece, cu verdeata care o preferati. Eu am adaugat un pic de chives.

 

TIPS-URI

1

fierbeti supa la foc mic, sa ramana legumele intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu paste" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de broccoli - de post