Supa de legume cu doua tipuri de fasole

de cristeena20 in Supe, 5 Mar 2018 | 2453 vizualizari

 

Imi place sa ma joc cu ingredientele la supe si imi place sa modific retetele baza ale diverselor supe. De data asta am facut o supa-crema de legume cu fasole verde si fasole alba boabe. Un deliciu !

 

INGREDIENTE

  • o bucata de praz
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 morcovi mari
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii bine coapte
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 kg fasole pastai verde
  • 1 cana de fasole alba boabe
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu doua tipuri de fasole:

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. 

In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele (pastram unul pentru final), lasam 2 minute sa se caleasca si ei si punem rosiile, 2 pastai taiata de fasole, dovlecelul si la final cartofii.

Turnam apa fierbinte cat sa acopere 2-3 degete, punem sare, putin piper alb macinat si lasam sa fiarba bine, pana legumele sunt moi.

Intre timp taiem marunt fasolea verde, un morcov rondele mici si scurgem fasolea boabe din conserva.

Cand legumele sunt fierte, le trecem cu blenderul vertical pana devine o supa crema nu exagerat de groasa-dupa preferinta. Mai puneti apa daca e nevoie si sare. 

Apoi adaugam la supa crema legumele taiate - cele doua tipuri de fasole si morcovul. 

Lasam sa fiarba pana se inmoaie si acestea. 

TIPS-URI

1

Uneori eu mai adaug carnat afumat sau de tip cabanos. Iese tare buna si asa -de data asta am preferat sa am doar legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu doua tipuri de fasole" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de urzici