Supa de praz

de Bucataria_lui_Tavi in Supe, 9 Iun 2010 | 7712 vizualizari

 

Astazi va propun o supa de praz, o supa pe care o mananci cu placere in orice anotimp. Nu am preparat-o asa cum o mancam acasa la mama, cu legume (morcov, cartofi si telina) si smantana, fiindca imi place sa incerc tot timpul cate ceva nou, asa ca am ales sa o prepar dupa o reteta traditionala irlandeza. La ei este cunoscuta sub denumirea de Brotchan Foltchep sau Brotchan Roy.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g praz;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 25 g unt;
  • 2 linguri de fulgi de ovaz; 
  • 1 l supa de pui;
  • 500 ml lapte;
  • sare si piper dupa gust;
  • smantana pentru servit;
  • patrunjel verde pentru ornat;
  • 1 varf de lingurita de nucsoara (optional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz:

Pregatire ingrediente: Taiati prazul bucati de 2-3 cm lungime. Tocati patrunjelul, pregatiti supa de pui, laptele, untul, fulgii de ovaz si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare supa de praz: Puneti intr-o oala supa de pui, laptele si fulgii de ovaz si lasati sa fiarba la foc mic.

Intr-o tigaie puneti untul sa se topeasca si adaugati prazul sa se rumeneasca in unt, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit prazul, adaugati-l in oala si lasati totul sa fiarba, la foc mic, 20 de minute (amestecati din cand in cand).

Dupa ce a fiert 20 de minute condimentati supa cu sare si piper (dupa gust), stingeti focul si presarati (optional) un varf de lingurita de nucsoara. Adaugati si jumatate din patrunjelul verde tocat si amestecati.

Puneti in farfurii, turnati o lingura de smantana deasupra, presarati din nou patrunjel verde tocat si o puteti servi cu paine de casa calda, paine prajita sau crutoane.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

10.06.2010, 16:47

ooo, a aparut si prazul!olteanul tot oltean!ca e ca la mama sau ca in Irlanda e bun si sanatos! chiar trebuie sa incerc si eu reteta asta!

nadina73 1

10.06.2010, 23:25

super tavi las doar lingurile si o trec la favo in asteptare

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:27

si eu cred ca am ceva stramosi prin Oltenia ca imi place grozav prazul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii