Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz

de Mitinita in Supe, 15 Mar 2011 | 4395 vizualizari

 

Marturisesc ca desi auzisem multe despre David Lebovitz,aceasta este prima reteta pe care o incerc...e de asemenea si prima supa de praz pe care o incerc si de acum o sa ramane pe lista supelor pe care o fac de obicei. Eu am folosit cimbru proaspat fiindca am avut,printr-o minune cimbrul meu a supravietuit,de fapt a fost singurul...Data viitoare incerc cu supa de casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei
  • 1 fir de praz
  • 1 lingurita de cimbru proaspat
  • 750 ml apa
  • 1 cub concentrat
  • 300 gr cartofi,curatati si taiati cubulete
  • 1 frunza de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz:

Se pune uleiul intr-o oala si cand s-a infierbantat se adauga prazul taiat rondele.

Se calesc 5-7 minute pana cand s-au inmuiat.

Adauga cimbrul si amesteca 30 de secunde.

Adauga apa,cubul,cartofii si frunza de dafin.

Se fierb pana s-au inmuiat cartofii.

Se lasa putin sa se raceasca,se scoate frunza de dafin si se mixeaza cu stick blenderul.

Daca e prea groasa adaugati putina apa.

Nu mixati supa in robot ca textura va fi diferita.

Daca mixati in blender aveti grija sa nu dea afara.

 

TIPS-URI

1

e buna si de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare