Supa de pui cu coltunasi

de katty in Supe, 12 Mar 2018 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper negru boabe
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • aluat de coltunasi:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 90 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu coltunasi:

Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa  curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.Scoatem carnea de pe os. Nu vom avea nevoie de toata carnea, ci doar de  jumatate, asa ca o parte o vom putea  folosi intr-un alt preparat. Maruntim jumatate din carnea de pui si o amestecam cu sare, piper si un ou.

Dintr-un ou, putina sare si faina framantam un aluat pe care il modelam sub forma de bila, il acoperim cu un prosop si il lasam 1/2 de ora se se odihneasca. Intindem aluatul pe un blat de lemn usor infainat cat mai subtire si taiem cercuri nu prea mari. 

Asezam cate putin din amestecul de carne in centru cercului si aducem marginile una peste alta. Lipim bine marginile apasand  cu o furculita, pentru ca umplutura sa nu iasa.Daca avem forma de coltunasi, asezam cercul de aluat pe forma, intindem putin  mijlocul, astfel incat marginile aluatului sa depaseasca marginile formei, asezam carnea, apoi  inchidem bine forma. Curatam surplusul de aluat si desfacem forma.  

Modelam toti coltunasii, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare pentru 7-8 minute. Punem din nou la foc zeama de supa, adaugam sare, piper dupa gust,morcovul taiat rondele, ulei si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam coltunasii fierti si mai fierbem 2-3 minute. Stingem focul. Servim supa  fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu coltunasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu fulgi de ovaz