Supa de pui cu galuste

de VERONICA2607 in Supe, 16 Feb 2012 | 4461 vizualizari

 

...este preferata mea....

 

INGREDIENTE

  • apa
  • carne de pui
  • 1 ou
  • 1 lingura untura de porc
  • 5-6 linguri gris
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga, morcovul si pastarnacul curatate, spalate  si taiate. Se ia spuma cu o spumiera.

Intre timp, separat se prepara compozitia pentru galusti: se bate un ou ca pentru omleta cu un praf de sare si unul de piper, peste care se adauga untura si se amesteca bine, apoi punem grisul si amestecam pana ce obtinem o pasta omogena ca de consistenta unei smantane groase.Dupa ce supa nu mai are spuma se scoate carnea de pui si se pune de-o parte, iar ceapa se scoate si se arunca. Cu o lingurita luam din amestecul pentru galusti si punem in supa, pana terminam tot amestecul. Adaugam supei o cana de apa rece, punem capacul la oala si lasam sa fiarba cu grija sa nu se umfle si sa ne dea pe foc supa. Cand galustele sunt fierte, adica nu sunt tari in mijloc, asezonam dupa gust supa cu sare si piper  si mai lasam sa mai dea 2 clocote.Oprim focul si adaugam patrunjel taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200