Supă de roșii cu ciuperci uscate

de Panacris in Supe, 15 Mar 2015 | 4253 vizualizari

 

O supă dulce acrișoară, numai bună pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • roșii întregi în sos de la Sun Food 1 conservă,
  • bulion a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html) 300 ml,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină o felie mărinimoasă,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei extravirgin de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • frunze de leuștean congelate 1 linguriță,
  • mix de ciuperci uscate din gama Deluxe de la LIDL.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii cu ciuperci uscate:

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de sare, piper foaie de dafin, se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit.

După ce s-au combinat gusturile, se adaugă bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), se adaugă frunzele mărunțite de leuștean, apoi se amesteca ușor cca. 15 de minute la foc mic, neacoperit.

Între timp se pun ciupercile uscate la hidratat în apă clocotită, conform instrucțiunilor cca. 40 de minute. După ce s-au hidratat, se mărunțesc după caz, apoi se adaugă în supa de roșii și se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 15 minute.  

Supa se servește fierbinte presarată cu verdeață,  fără niciun pic de pâine.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu ciuperci uscate" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume