Supa de rosii cu galuste de brinza

de simona72 in Supe, 7 Iul 2013 | 8014 vizualizari

 

Supa de rosii am mincat prima oara la Slanic, cind am fost la intilnirea bucatarasilor. Noi ardelenii nu le avem cu fineturile astea:)), o ciorba e cea mai buna....da sincer mi-a placut supa. Galustele de brinza le-am vazut la bucatarasa noastra Laura care face bunatati acum la vasul zepter si care m-au incintat. Am avut emotii cind am facut galustele pt ca mie nu-mi iasa, dar de data asta au iesit...se putea si mai bine...data viitoare cu siguranta vor fi perfecte:)

 

INGREDIENTE

  • pt supa:
  • 1 carcasa de pui(optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cutii rosii pasate
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat+frunzulite de busuioc proaspat pt decor
  • pt galuste:
  • 1 ou +1 albus
  • 1 praf de sare
  • 1 virf de bicarbonat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina de malai
  • 100 gr brinza brie
  • 100 gr gris
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de brinza:

Am avut un pui la care i-am luat pieptul, pulpele si aripile. Am pus carcasa ramasa la fiert cu apa si a rezultat o supa de pui. Si cum doream sa fac supa de rosii atunci am facut-o pe supa de pui rezultata. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Nu se caleste mult,1-2 minute, se pune 1 polonic din supa de pui peste ceapa si usturoi si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga rosiile pisate, se lasa sa fiarba 5-10 minute, se pune peste supa de pui, se adauga dupa gust sare, piper, 2 foi de dafin si se lasa sa fiarba 20 minute. Se adauga la urma busuioc udcat(daca aveti folositi doar din cel proaspat). 

Pt galuste:am amestecat putin reteta lui Laura cu ce stiam de la mama....am batut oul intreg cu un praf de sare, am adaugat 1 lingura ulei de masline,brinza brie data pe razatoare, le-am amestecat, am adugat si celalalt albus batut spuma cu un praf de sare, iar apoi am inceput sa pun grisul in ploaie amestecind usor in compozitie. Am pus si 1 lingura faina malai si un praf de bicarbonat(asta e un truc invatat de la mama), am amestecat usor compozitia de galuste, iar cu o lingura inmuiata in supa am luat din compozitie si am pus in supa. Am servit supa de rosii cu galuste si cu frunzulite de busuioc proaspat.Pofta buna!! Garantez ca este un deliciu chiar daca nu sunt un fan al supelor crema...

TIPS-URI

1

brinza brie se poate inlocui cu brinza de vaci(eu nu am avut)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste de brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:24

interesanta reteta

Panacris 1

16.05.2019, 17:29

Minunată idee! Am zâmbit la ultima frază: nu sunt fan supe cremă Eiiii, uite că după câţiva ani ai devenit superfan supe creme!

simona72 1

16.05.2019, 20:38

Câtă dreptate ai tu Crisule ! ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu fidea si crutoane