Supa de scoici, chorizo si fasole

de mihaelar63 in Supe, 10 Mai 2018 | 2363 vizualizari

 

 Aceasta supa este de inspiratie spaniola. Usor am adaptat reteta la gustul nostru si materia prima ce o aveam la dispozitie. Este o supa deosebita, gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate [ congelate ]
  • 200 gr carnat chorizo feliat
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 cana fasole fiarta
  • 1 paghar vin alb sec
  • 1 pahar smantana fermentata
  • 1 lingurita mix uscat oglio, alio, chili[ patrunjel, usturoi, chili ]
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • capul si coada de la un somn
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de scoici, chorizo si fasole:

  1. Curatati, spalati si taiati marunt legumele.
  2. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta.
  3. Capul si coada de somn se spala si se fierbe in doi litri de apa sarata timp de 10 minute.
  4. Se scurge zeama de peste care se pastreaza si se alege carnea de pe oase.
  5. Caliti legumele si carnatul chorizo in ulei.
  6. Carnatul va elibera mai bine prin prajire.
  7. Adaugati zeama rezultata la fierberea pestelui si carnea acestuia peste legumele si carnatul prajit.
  8. Fierbeti 15 minute si adaugati vinul, turmericul si condimentele.
  9. Smantana se pune in supa, diluata cu zeama fierbinte.
  10. Gustati si sarati /acriti daca este nevoie.

                     Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Bineinteles folosti scoici proaspete daca aveti posibilitatea.

2

Supa aceasta se poate prepara si cu alte fructe de mare sau chiar doar cu peste.

3

Puteti inlocui fasolea cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de scoici, chorizo si fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

10.05.2018, 20:08

Sa ma chemi cand nu pui scoicoaze din alea....

mihaelar63 1

11.05.2018, 15:18

Cleme , poti porni la drum . Facem fara

dantes 1

12.05.2018, 07:35

Interesanta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa din "Vegeta"de casa