Supa de sparanghel

de Strawberries thoughts in Supe, 9 Mai 2014 | 3720 vizualizari

 

E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb proaspat
  • 1l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • un galbenus de ou
  • o lingura suc de lamaie
  • piper alb
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.

Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.

Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.

Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.

Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.

Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

simona72 1

10.05.2014, 09:54

Arata tare bine!!

laura_n 1

10.05.2014, 14:24

minunata! m-ai cucerit!

Panacris 1

25.02.2016, 10:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de sparanghel