Supa din pulpe de pui cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe, 12 Apr 2019 | 3599 vizualizari

 

 O sa spuna lumea ca eu nu stiu sa fac supa de pui cu galuste :D Spre surpriza mea nu am nicaieri postat asa ceva . Doream sa va expun ,, ideologia ". In copilaria mea am auzit si  mi-a ramas pe- retina memoriei -cum zice un clasic in viata ca :,, Aia nu e gospodina care nu face cinci  feluri de mancare dintr-o gaina "" Iaca eu am facut doar trei din trei pulpe mari de pui crescut in ograda soacrei . Scuze , doua erau de cocosel si una de puicuta .Cocosul nu este atat de gras si galben ca gaina . Asa ca am preparat o ,,levesa "' traditionala de pui , o friptura , iar legumele ramase le-am folosit la o salata .

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari Intregi de pui crescut la curte
  • 3 radacini de patrunjel
  • 15 morcovi foarte mici
  • 2 catei usturoi -optional
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • Galuste :3 oua+5 linguri gris +1 lingura ulei sau untura moale , sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din pulpe de pui cu galuste de gris:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de pui se curata si se spala .
  3. Se pun legumele , carnea de pui , si piperul in oala cu apa rece . Sarati .
  4. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .
  5. Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .
  6. Cand supa este gata se strecoara .
  7. Se fierb galuste de gris in supa .
  8. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .
  9. Se reduce fierberea la jumatate ,ca galustele sa nu se sfarme , se pun in supa .
  10. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .
  11. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .
  12. Se feliaza rondele doi morcovi si se pun in supa pentru a da culoare.
  13. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru a da supei aroma si prospetime. .

TIPS-URI

1

Usturoiul este prezent in supa doar din cand in cand , dupa cum imi este pofta .

2

Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .

3

Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din pulpe de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vita, cu legume