Supa suedeza de peste

de mihaelar63 in Supe, 12 Ian 2015 | 4377 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Cristi Roman si mi-a starnit curiozitatea culinara . Cum o fi o supa si cu vin ? In consens cu restul ce am servit , garantez de 10 * cu steluta :d .Diferenta fata de reteta lui Cristi rezulta in urma muncii de documentare .Eu am avut doar peste de apa dulce. Reteta se prepara rapid si facil . cu siguranta ca o voi repeta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne si capete de stiuca
  • 2 l supa clara de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 varf cutit turmeric
  • 4 catei usturoi
  • 4 cartofi medii
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 150 ml vin alb [ un pahar]
  • 250 ml smantana [ 1 cana ]
  • marar, cimbru uscat
  • frunzulite busuioc verde
  • sare
  • fulgi chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa suedeza de peste:

Se curata si se spala legumele .

Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit ..

Morcovul se taie feliute subtiri .

Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt .

Prajiti usor legumele in uleiul amestecat cu unt  si pasta de rosii .Adugati zeama clara de curcan in care ati fiert pestele . Sarati .

Fierbeti supa adugand cartofii taiati cuburi, turmericul si putin cimbru+ marar .

Dupa 15-20 minute- cand morcovii sunt fierti si cartofii [ chiar daca sunt mai fierti vor da consistenta supei ]- se aduga si vinul .

Potriviti gustul cu sare , fulgi de chili .

Serviti supa cu bucatele de peste in ea decorata cu frunzulite de busuioc verde .

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi si putin peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de peste