Taci si inghite

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2015 | 5426 vizualizari

 

O mancare simpla, usor de facut si tare gustoasa! Aceasta reteta am luat-o de la Bucataras Irina cu mici modificari! Multumesc! >:D

 

INGREDIENTE

Pentru o mamaliguta mai mare:

  • Faina de porumb
  • sare
  • apa
  • 1 cubulet de unt

Restul ingredientelor:

  • 200g branza de oi
  • 70g telemea de vaca
  • carne si carnati din tochitura
  • 3 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.

    Cand apa pentru mamaliguta a inceput sa fiarba, punem faina de porumb in ploaie si o amestecam energic, nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale si o lasam sa fiarba, iar la sfarsit punem si cubuletul de unt, mai amestecam putin si mamaliguta noastra este gata;

    Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil punem hartie de copt si rasturnam jumatate din cantitatea de mamaligura, peste punem jumatate din branza si toata carnita, apoi restul de mamaliguta si deasupra restul de branza. Facem 3 goluri cu o lingura si punem cele 3 oua. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana ce ouale sunt facute si sunt usor moi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti orice carne si branza doriti;

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bunica 1

18.10.2015, 17:35

Am tăcut!)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 17:51

Merisor 1

18.10.2015, 19:25

Am tacut si-am inghitit in sec

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc