Tagliatele Pad Thai

de Lia_ in Spaghete, 23 Mai 2014 | 4992 vizualizari

 

Daca o reteta noua pentru noi trece cu brio de bariera conservatorismului sotului meu privind gusturile noi, inseamna ca trebuie adaugata la lista de favorite. De vreo doua luni de cand am descoperit-o, nici o forma de paste pe care as cumpara-o nu am mai preparat-o cu sos de rosii sau albe, carbonarra. N-am cautat despre "noodles", din restaurantele chinezesti, cum le prepara ei, dar seamana mult la gust cu acestea. Noodles sunt preferatele mele din chinezesc. Spun ca este o reinterpretare, pentru ca in forma aceasta a trecut de filtrul unei simpatice americance, nu mai conteaza cine, care a adaptat pe alocuri cea mai populara reteta thailandeza numita Pad Thai. Nu numai ca da dependenta, dar puteti crede ca in timp ce fierb pastele si se scurg de apa in care au fiert, restul deja va fi gata si doar le mai invartiti impreuna 3 minute?

 

INGREDIENTE

  • 200g Tagliatele
  • sare, apa pentru fiert pastele
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • sos chilli
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
  • 1/3 ceasca alune sarate
  • felii lime
  • OPTIONAL: pastrama din piept de pui homemade
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Pad Thai:

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.

3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.

4. Se zdrobeste usturoiul.

5. Se bat bine ouale cu o furculita.

6. Se taie cuburi mici pastrama.

7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.

8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.

9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Este o reteta gata in 15 minute, incredibil de buna la gust chiar si cu paste romanesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele Pad Thai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simonacallas 1

05.06.2014, 05:26

Foarte frumos prezentate si cu mult bun gust, m-ai convins sa le prepar si eu

Lia_ 1

05.06.2014, 07:50

Simona, nu spun povesti, acum numai asa prepar pastele. asa vor ai mei

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:35

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghette cu creveti