Tagliatelle cu ciuperci

de adasev12 in Paste, 8 Oct 2011 | 4329 vizualizari

 

imi tot cumpar niste paste gata preparate cu ciuperci foarte bune...si am tot cautat reteta pana care sa se apropie de ceea ce luam...in sfarsit am gasit ceva pe aproape...foarte simpla de facut dar foarte buna. nu ca cele cumparate...ca nus' ce au dom,le alea, da au un gust ....hibrid de-a dreptul. dar si astea m-au satisfacut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g ciuperci congelate ( obligatoriu)
  • 4 catei de usturoi ( 2 spune reteta, da mie-mi plac mai ...spicey....)
  • patrunjel verde
  • parmigiano
  • o lg smantana de gatit
  • sare , piper,
  • 3 lg ulei de masline extravirgin
  • jumatate de ardei iute...daca e foarte iute doar un sfert
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci:

Mai intai se curata usturoiul si se pune  asa intreg la calit in ulei...se lasa sa se aureasca bine pe toate partile, ca uleiul sa ia aroma  de la usturoi apoi se scoate si se arunca...se poate si lasa, dar eu l-am scos..

Se pun apoi ciupercile asa congelate, neaparat ca altfel vor lasa apa necesara formarii sosului.

Se lasa vreo 5 minute sa se decongeleze apoi daca sunt prea mari si daca va plac mai maruntite se scot cu o paleta si se taie mai marunt, eu asa am facut.

Se pune si ardeiul in cratita pana se maruntesc ciupercile  , apoi se scoate.

Eu am ardei cumparati de aia mititei si sunt foarte iuti, asa ca nu i-am lasat decat foarte putin.

Ciupercile se pun din nou in cratita.

Se lasa la foc mai mare acum . Se pune si oala cu apa la fiert pt paste, cand fierbe se pune un praf de sare apoi se adauga pastele cu ou neaparat

Se lasa 6-7 min max. In timp ce fierb pastele, se adauga si patrunjelul verde peste ciuperci si din cand in cand se mai adauga cate un polonic de apa de pe paste, ca vor scadea.

La final, dupa ce au fiert pastele se lasa apa pe ciuperci in functie de cat sos va place....se adauga si smantana si se amesteca, apoi se pun pastele strecurate nu foarte tare, peste ciuperci.

Se pune si parmezanul ras si se amesteca foarte bine sa se formeze sosul.

Se serveste in farfurie folosindu-ne de un polonic si o furculita mare cu doua coarne. Optional se poate adauga in farfurie inca o lg-ita de smantana.

TIPS-URI

1

acest fel de paste se face de obicei cu hribi...sunt cei mai buni, sau mixurile de ciuperci de padure

2

obligatoriu sa fie congelate ciupercile, ca sa lase sucul lor, sa nu se adauge prea multa apa

3

parmigiano este obligatoriu, fiind un ingredient de baza

4

ardeiul iute este optional..in unele zone se foloseste, in altele nu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adasev12 1

10.10.2011, 20:08

kamy....
motan....

adasev12 1

10.10.2011, 20:08

alinutzika, anici_gabitza....multumesc fetelor

Kori 1

11.10.2011, 14:35

ce bunatate cred ca am sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata si slaninuta