Tagliatelle cu varza si sunculita

de adasev12 in Paste, 19 Ian 2012 | 5133 vizualizari

 

cum papam la mama acasa, doar ca ea facea taitei de casa...

 

INGREDIENTE

  • o varza mica creata sau jumatate, daepinde de cate portii doriti
  • 150 g sunculita de porc
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • putin ulei de masline extravirgin
  • sare, piper, marar ( eu am avut uscat doar, dar verde e  mai bun)
  • patrunjel verde
  • paste tagliatelle
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg de pasta de rosii
  • o mana de parmigiano
  • o lg smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu varza si sunculita:

Se caleste putin sunculita taiata cubulete in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se mai lasa doua-trei minute sa se inmoaie. Varza se taie fasiute subtiri si se adauga la compozitie, se amesteca bine, se adauga foaia de dafin, mararul si putina sare, apoi se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet sub capac. Cand e facuta pe jumatate se adauga rosiile tocate si pasta de rosii si se continua calirea pana e gata varza. Din cand in cand se mai adauga cate putina apa, dupa necesitate. La sfarsit se adauga o mana de parmigiano ras, se potriveste de sare, se adauga putin piper si patrunjelul verde tocat.

Pastele se fierb in apa sarata si cu o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se pun peste varza, se amesteca bine apoi se  fac portiile.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate face si fara sunculita, doar cu varza simple

2

parmigiano am adaugat eu, nu era in reteta

3

smantana e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu varza si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ceapa si varza