Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel

de Sylvia in Fructe de mare, 5 Oct 2013 | 5645 vizualizari

 

De cate ori cand vreau sa fac repede ceva usor si aromat gandul imi zboara la paste, acest component minune al gastronomiei de pretutindeni….pastele sunt mereu dispuse sa accepte orice combinatie ne trece prin minte, sa absoarba orice aroma le-ar invalui si sa poarte orice culoare doreste bucatarul . Nu le evitati si folositile cu incredere, nu ingrasa precum s-ar crede si sunt necesare in orice alimentatie , interesant este de stiu ca pastele fierte “al dente” si cele faina dura de grau sau integrala sunt carbohidrati lenti, a caror metabolizare cere timp si efort ceea ce este bine pentru organism iar pastele rafinate sau fierte prea tare sunt glucide rapide care au cu totul alta directie in absortie si metabolizare o sa va vb despre asta mai pe larg alta data .

 

INGREDIENTE

  • taietei chinezesti ,
  • 100 grame creveti decorticati,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 3-4 tije de sparanghel verde,
  • o lingura ulei vegetal,
  • o lingura sos soia,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • o jumatate de ardei iute,
  • putin ghimbir ras si amestec de 5 arome,
  • cativa stropi de ulei de susan.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel:

Se pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de greutate.  Se pun pastele la fiert cand apa clocoteste. Separat intr-un wok punem la inchins uleiul si crevetii, ardeiul tocat si sparanghelul in acelasi timp, in aproximativ 3 minute sunt gata toate ingredientele. Imi place sparanghelul crocant si in combinatie cu paste nu il fierb niciodata in prelabil. Dupa trei minute adaugam usturoiul zdobit, ardeiul iute, taietei si asezonam bine cu ulei se susan, soia si condimente. Lasam in wok la foc mediu sa prajim putin taieteii timp de maxim 2 minute si gata masa, micul meu secret este ca inainte sa ii scot din wok sa daug putina apa in care au fiert sa le dau un aspect lucios sa nu fie uscati ….Daca vi se pare mult ardei iute reduceti cantitatea dupa gust eu sunt dependenta de gustul picant si imi place la nebunie imi pare ca  ”trezeste” simturile si gusturile. Totul este gata in 5 minute, va doresc pofta buna la taietei chinezesti cu creveti si sparanghel !

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sylvia 1

05.10.2013, 23:34

Ma bucur mult ca va place reteta mea, salut cu mare drag toate fetele ( dragi )

Sylvia 1

05.10.2013, 23:35

Panacris nu stiu daca e coincidenta sau nu dar toate retetele mele din ultima vreme se fac extrem de repede ) asta e partea cea mai frumoasa adevarul este de ca cand am trecut la categoria "profi" maminunez si eu cate se pot face in 40 de minute

Panacris 1

06.10.2013, 10:58

Sylvia, așa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu taitei de casa