Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor

de RODIMUR in Paste, 7 Ian 2019 | 3574 vizualizari

 

Ne plac mult pastele făinoase, iar dacă sunt preparate cu unt și multe brânzeturi, atunci ele sunt absolut delicioase. De regulă fac acest preparat cu tăiței de casă și atunci este și mai bun...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiței
  • 100 grame cașcaval
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 ou
  • 100 ml de smântână grasă
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor:

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe.

Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă.

Între timp se unge o tavă termorezistentă cu unt și se mixează oul cu smântâna, până se uniformizează compoziția.

Când tăițeii s-au scurs bine de apă, se pune o jumătate din ei în tava unsă cu unt. Peste ei se presară o jumătate din cantitatea de cașcaval răzuit.

Peste cașcavalul răzuit se distribuie relativ uniform cubulețele de telemea și apoi se acoperă totul cu restul de tăiței fierți și scurși de apă.

Se toarnă smântâna mixată cu ou peste tăiței, având grijă să pătrundă peste tot, uniform și se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, până ce începe să se rumenească. Atunci se scoate preparatul din cuptor, se lasă 2-3 minute să se răcorească, după care se servește imediat, cald fiind încă.

 

TIPS-URI

1

După ce ați fiert tăițeii în apă clocotită cu sare, scurgeți-i bine, ca să nu adăugați apă la preparat. (Nu este nevoie de ea...!)

2

Nu adăugați sare în preparat, pentru că telemeaua este suficient de sărată, iar tăițeii au fiert deja în apă clocotită sărată.

3

Nu rumeniți tare preparatul în cuptor, pentru că riscați să se usuce. Când tăițeii încep să se rumenească ușor, scoateți tava din cuptor și după 2-3 minute serviți preparatul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

10.01.2019, 17:56

Așa este, Mihaela! Iar tăițeii sunt mai buni, în această combinație, decât alte paste, pentru că sunt mai moi, mai fini...Mulțumesc frumos!

dantes 1

11.01.2019, 11:12

Buni!

RODIMUR 1

11.01.2019, 11:43

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de paste cu vinete