Taitei de casa

de Kori in Paste, 11 Oct 2011 | 4918 vizualizari

 

E prima data cand am facut taitei de casa fara masina manuala de intins si taiat. Fetita mea a cerut si am zis ca fac si fara masina sa vad ce-a iesi :) A iesit cu febra musculara si concluzia ca nu e rea deloc masina aia care intinde si taie.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 4 oua
  • 8 linguri de apa minerala (merge si apa de la robinet)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Am facut un aluat din faina , oua si apa. L-am framantat putin si l-am lasat 15 minute sa se odihneasca (eu sau el, nu e sigur care are nevoie :))) Apoi, pe masa tapetata cu faina sa nu se prinda, l-am intins cu sucitoarea, si iar l-am intins si iar l-am intins pana a ajuns o foaie subtire , ei recunosc ca nu asa subtire cum se cere (ar trebui sa fie aproape transparenta), dar deja simteam ca fac febra musculara. Deci fara masina de intins nu va sfatuiesc sa faceti decat daca sunteti mult mai la zi decat mine cu mersul la sala de fitnes sau cu exercitiile de culturism :))

Apoi l-am taiat asa ca pentru taitei lati si l-am lasat sa se usuce pe masa. Au iesit cam cat sa gatesc de doua ori taitei pentru 4 portii. Jumatate i-am lasat sa se usuce bine si i-am pus intr-o punga de hartie inchisa bine la pastrare, pentru alta data. Cealalta jumatate nu am lasat-o sa se usuce decat putin si apoi i-am fiert in apa cu sare aprox 15 min.

Sunt mult mai gustosi decat cei cumparati din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa fara ou