Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Sep 2015 | 2351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura alune neprajite si nesarate, decojite
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1/2 chili
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat, decojit
  • 1/2 legatura coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 fir ceapa verde
  • 100 grame taitei chinezesti
  • 1 catel de usturoi
  • 50 grame creveti
  • 2 linguri sos Hoisin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lime
  • cateva frunze de salata
  • 1/2 cutie creson
  • 100 grame Steak vita
  • 1/2 lingura mix 5 condimente chinezesti
  • 1 lingura ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin:

Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. 

Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca chiliul, ghimbirul, ceapa si jumatate din cantitatea de coriandru (patrunjel).

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Intr-o tigaie, se soteaza mixul obtinut anterior, se adauga catelul de usturoi, pisat, apoi crevetii. Se amesteca, se adauga sosul Hoisin, sosul de soia, sucul de la 1 lime si restul de coriandru/patrunjel. 

Se scurg taiteii si se adauga in tigaia cu creveti, adaugand putina apa fierbinte, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm grosime. 

Se impart taiteii in boluri, se aseaza frunzele de salata pe margini, crevetii si bucatile de steak deasupra si se presara creson, alunele si semintele de susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Satisfyyourcravings 1

29.09.2015, 21:04

Panacris 1

29.09.2015, 21:26

-Licurici- 1

30.09.2015, 09:01

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Midii Bloody Mary