Tajina de picior/rasol de miel

de Catalina L in Oaie, 21 Iun 2021 | 3990 vizualizari

 

O reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau). Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut. Inainte de a folosi acest vas trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.

Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.  
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html

 

INGREDIENTE

  • 3 picioare/rasoale de miel
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 300 ml de cidru de mere
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardel
  • 1 praz
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • piment
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de picior/rasol de miel:

Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.

Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.

Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti  si gatiti inca 1 ora.

Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.

Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C. 

Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.

Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .

Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.

Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de picior/rasol de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

23.06.2021, 19:46

Cred ca a iesit o bunatate! Este o reteta deosebita!

dantes 1

24.06.2021, 11:47

Super!

mihaelar63 1

27.07.2021, 00:03

Ce bunatate !!! Cu prima ocazie cum am miel am sa prepar si eu !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor