Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
O reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau). Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut. Inainte de a folosi acest vas trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.
Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.
Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.
Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti si gatiti inca 1 ora.
Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.
Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C.
Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.
Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .
Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.
Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult